FAQ

Vragen? Wij helpen je graag!

Het Routebureau Veluwe is sinds 2021 een stichting die zich namens de 21 Veluwse gemeenten inzet voor de routenetwerken op de Veluwe. Hierbij ontwikkelen en beheert het routebureau de Veluwebrede routenetwerken voor fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden. 

Nee, de routenetwerken die het Routebureau Veluwe ontwerpt maken gebruik van bestaande routes. Dit betekent dat er geen nieuwe paden worden aangelegd om onze routenetwerken te realiseren. Het doel van de routenetwerken is een eenheid te creeëren op de gehele Veluwe qua bebording en te voorkomen dat mensen juist in die gebieden terecht komen waar natuur rust nodig heeft. Bij de ontwikkeling van het netwerk wordt daarom ook constant geschakeld met terreinbeheerorganisaties en overheden. 

Nee, dat mag niet. De bewegwijzering van het Routebureau Veluwe valt onder de toeristische basisinfrastructuur van de Veluwe. Bij het ontwerpen van onze netwerken staat de bezoeker voorop en wordt er niet gekeken naar individuele commerciële belangen. Dit betekent dat er geen logo’s van organisaties, eigen routes of geocaching mag worden toegevoegd aan onze bewegwijzering. Indien er op eigen initatief uitingen zijn toegevoegd heeft het Routebureau Veluwe het recht om deze te verwijderen.

Met een eenheid in de uitingen van onze routenetwerken zorgen wij ervoor dat de kwaliteit van de bewegwijzering hoog is en de bezoeker de Veluwe zo goed mogelijk kan beleven. De stijl die is ontwikkeld komt terug in alle communicatieuitingen: van routemarkeringen tot informatiepanelen en de gedrukte routekaarten. Dit zorgt voor een bepaalde kwaliteit en mate van herkenbaarheid. Ook kunnen wij in het beheer en onderhoud veel effectiever werken wanneer netwerken op een gelijke manier worden aangelegd en dezelfde materialen worden gebruikt. Zo kunnen direct (ter plekke) meldingen worden opgelost. 

Op de Veluwe zijn er door ons twee pilotnetwerken uitgerold (Hoenderloo en de Veluwezoom). Hier wordt het hybride knooppuntensysteem gehanteerd. Uiteindelijk is er, in overleg met de Provincie Gelderland en andere gelderse Routebureau’s besloten om één centraal systeem te hanteren in de gehele provincie. Dit wordt het hybride keuzepuntensysteem. Deze zal dan ook straks over de gehele Veluwe te vinden zijn. Bekijk de infosheet over de verschillende wandelsystemen in Nederland.

Op dit moment hebben we de wandelkaarten Veluwezoom, Hoenderloo, Barneveld en Harderwijk (met een gedeelte van Ermelo) beschikbaar. Dit zijn tijdelijke kaarten omdat de verdere uitrol van het wandelnetwerk nog in volle gang is. Wanneer er meer delen van het wandelnetwerk zijn uitgerold op de Veluwe, dan zullen er ook grotere wandelkaarten van Stonepaper beschikbaar komen.

Speciaal voor gastheerschappen en ondernemers op de Veluwe, hebben we een bestelmodule ontwikkeld: routebureauveluwe.nl/bestelmodule. Om toegang te krijgen tot deze bestelmodule kunnen gastheerschappen en ondernemers voor het wachtwoord mailen naar info@routesopdeveluwe.nl

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies