Fietsnetwerk Veluwe

Veluwedekkend knooppuntennetwerk

Nederlanders houden van fietsen en dat zie je direct terug in de mate waarin er nagedacht is over een fietssysteem! Zo beschikt Nederland als een van de enige landen over een landelijk ingevoerd systeem, namelijk het fietsknooppuntennetwerk. Op dit moment heeft het Routebureau Veluwe van dit landelijke netwerk circa 2.000 kilometer in beheer. Hierbij verzorgen wij niet alleen de onderhoudswerkzaamheden in het veld, ook zorgen wij ervoor dat onze routedata altijd actueel is. Met deze routedata kunnen de online routeplanners en cartografen altijd beschikken over de juiste data.

Stijl en kwaliteitseisen van het Fietsnetwerk Veluwe

Het Routebureau Veluwe is er om de eenheid en kwaliteit van het Veluwse fietsnetwerk te waarborgen. Eén van de belangrijkste taken bij de ontwikkeling van het Routebureau Veluwe was de omvorming naar een duurzaam routenetwerk. Hierbij is niet alleen gekeken naar het gebruik van materialen, ook is er gekeken naar efficiëntie in het beheer en onderhoud. Zo hanteren wij zoveel mogelijk dezelfde manier van plaatsen zodat de buitendienst met zo min mogelijk materiaal op pad kan. Proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van dezelfde type palen en hierop ook routenetwerken te combineren én zijn we zijn wij inmiddels overgestapt naar 100% duurzaam BioPanel voor onze bebording.  

Cijfers:

0
Aantal kilometer routenetwerk
0
Aantal markeringen
0
Meldingen opgelost in 2020

Werkzaamheden en planning

In dit overzicht plaatsen wij onze werkzaamheden die voor de komende periode gepland staan. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een tracéwijziging, onderhoudswerkzaamheden, het saneren of plaatsen van nieuwe thematische routes of de ontwikkeling én inrichting van nieuwe ontvangstlocaties. In 2022 staan de volgende werkzaamheden gepland: 

2022

Aanpassingen Apeldoorn informatiepanelen
Panelen in productie 75%
Heufse IJsselvalleiroute
Borden in productie 75%
Inventarisatie verbeteringen
Inventarisatie 50%
Reguliere onderhoudsronde
Afgerond 0%

2021

Reguliere onderhoudsronde
Afgerond 100%
Aanpassing Apeldoorn
Afgerond 100%
Aanpassing Apeldoorn
Afgerond 100%

2020

Tracéwijziging Harderwijk
Afgerond 100%
Sanering oude ANWB-Sterroutes
Afgerond 100%
Reguliere onderhoudsronde
Afgerond 100%

Vragen?

Zijn er algemene vragen over het Fietsroutenetwerk Veluwe of de stijl die wij hanteren? Neem dan gerust contact met ons op! Zijn er vragen over de werkzaamheden en de planning? Neem dan contact op met onze Projectmanager Marcel Westdijk via marcel@routesopdeveluwe.nl.

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies