Mountainbikenetwerk Veluwe

Verbinding van Veluwse mountainbikeroutes

Mountainbiken wordt steeds populairder op de Veluwe en dat is niet gek, want het gebied is daar uitermate geschikt voor! Op de Veluwe is er op dit moment geen netwerk van mountainbikeroutes te vinden, wel zijn er meerdere losse routes te vinden. Deze routes zijn veelal in samenwerking met mountainbikeverenigingen, vrijwilligers en de gemeente ontwikkeld. Als Routebureau Veluwe kijken we naar het verhogen van het niveau van mountainbikeroutes naar de ‘Veluwse standaard’. Dit het niveau dat we samen met de Veluwse gemeenten willen bereiken. Bij het ontwikkelen van deze standaard is niet alleen gekeken naar de beleving van de mountainbiker, ook wordt er gekeken bij de aanleg naar het effect op kwetsbare gebieden, de beleving van andere recreanten en inrichting van mogelijke startlocaties.

Mountainbikevisie Veluwe

Hieronder vind je de Mountainbikevisie – Ambitie en uitvoeringsagenda samen met het protocol voor het mountainbikenetwerk Veluwe. Voor een compacte versie kun je de samenvatting MTB visie Veluwe raadplegen.

 

MTB Visie 2022 

MTB Protocol 2022 

Samenvatting MTB Visie 2022

 

Stijl en kwaliteitseisen van het Mountainbikenetwerk Veluwe

Als Routebureau Veluwe kijken we naar het verhogen van het niveau mountainbikeroutes vanuit onze opgestelde mountainbikevisie. In deze visie is er rekening gehouden met de kwetsbare gebieden, scheiding van overige recreanten en het creeëren van de mooiste beleving. Daarnaast  is het Routebureau Veluwe is er om de eenheid in het Mountainbikenetwerk te waarborgen.  Hierbij is niet alleen gekeken naar het gebruik van materialen, ook is er gekeken naar efficiëntie in het beheer en onderhoud. Zo hanteren wij zoveel mogelijk dezelfde manier van plaatsen zodat de buitendienst met zo min mogelijk materiaal op pad kan. Proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van dezelfde houten palen en hierop ook routenetwerken te combineren én zijn we zijn wij inmiddels overgestapt naar 100% duurzaam BioPanel voor onze bebording.  

Cijfers in 2021:

0
Aantal kilometer singletrack
0
Aantal markeringen
0
Meldingen opgelost in 2020

Werkzaamheden en planning

In dit overzicht plaatsen wij onze werkzaamheden die voor de komende periode gepland staan en in de afgelopen periode zijn afgerond. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een tracéwijziging, onderhoudswerkzaamheden, het saneren of plaatsen van nieuwe thematische routes of de ontwikkeling én inrichting van nieuwe ontvangstlocaties. In 2022 staan de volgende werkzaamheden gepland: 

2022

Niveau-aanduiding bestaande mountainbikeroutes
Bebording in productie 50%
Informatiepanelen MTB-Zuid Veluwezoom
Ontwerpfase 40%
Ontwikkeling Kinderroute Hoenderloo
Ontwerpfase 25%
Codering en koppeling meldkamer
Bebording in productie 50%

2021

Aanleg MTB-route Schaarsbergen
Afgerond 100%
Reguliere onderhoudsronde
Afgerond 100%
Inventarisatie MTB-routes Apeldoorn, Heerde en Hattem.
Inventarisatie en afstemming 0%

2020

Inventarisatie van bestaande routes
Afgerond 100%
Afstemming tussen gemeenten en grondeigenaren
Afgerond 100%
Plaatsing informatiepanelen Harderwijk
Afgerond 100%
Voorbereiding MTB-route Schaarsbergen
Afgerond 100%

Vragen?

Zijn er algemene vragen over het Mountainbikenetwerk Veluwe of de stijl die wij hanteren? Neem dan gerust contact met ons op! Zijn er vragen over de werkzaamheden en de planning? Neem dan contact op met onze Projectmanager Marcel Westdijk via marcel@routesopdeveluwe.nl.

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies