Ruiter- en Mennetwerk Veluwe

Veluwedekkend knooppuntennetwerk

Echt even één met de natuur zijn, dat is waar het Ruiter- en mennetwerk op de Veluwe straks voor moet zorgen. Er zijn op dit moment verschillende routes beschikbaar voor ruiters en menners op de Veluwe, maar er is nog geen Veluwedekkend netwerk. Als Routebureau Veluwe werken wij samen met gemeenten en terreinbeheerorganisatie aan de realisering van een knooppuntennetwerk voor ruiters en menners. Daarbij maken we gebruik van bestaande paden. Inmiddels is het eerste netwerk in opdracht van de gemeente Ede geplaatst en we staan in de startblokken om ook andere regio’s van de Veluwe te gaan opleveren.

Stijl en kwaliteitseisen van het Ruiter- en Mennetwerk Veluwe

Het Routebureau Veluwe is er om de eenheid en kwaliteit van het Veluwse Ruiter- en Mennetwerk te waarborgen. Eén van de belangrijkste taken sinds de oprichting van het Routebureau Veluwe was de ontwikkeling van een vast systeem die aan de Veluwse kwaliteitseisen voldoet. Daarnaast zijn we op de achtergrond druk geweest met de inventarisatie van bestaande paden die geschikt zijn voor ruiters en menners. Deze zullen de basis vormen voor het uiteindelijke netwerk. Kwaliteit en efficiëntie zijn in dit netwerk leidend. Zo hebben wij gekozen voor palen die in meerdere routenetwerken terugkomen, hanteren we overal dezelfde soort materialen en is er tot in het kleinste detail nagedacht over de uiteindelijke stijl. Uiteraard kiezen we ook hier voor dezelfde houten palen en én zijn we zijn wij inmiddels overgestapt naar 100% duurzaam BioPanel voor onze bebording.  

Cijfers:

0
Netwerken in aanleg op dit moment
0
Aantal markeringen
0
Kilometer in ontwikkeling​

Werkzaamheden en planning

In dit overzicht plaatsen wij onze werkzaamheden die voor de komende periode gepland staan en in 2020 en 2021 zijn afgerond. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een tracéwijziging, onderhoudswerkzaamheden, het saneren of plaatsen van nieuwe thematische routes of de ontwikkeling én inrichting van nieuwe ontvangstlocaties. In 2022 staan de volgende werkzaamheden gepland: 

2023

Vervolg aanleg Noord-Veluwe (Heerde - Hattem - Oldebroek - Elburg)
Voorbereiding 75%
Ede: beheer en onderhoud
Gereed 100%

2022

Vervolg aanleg Noord-Veluwe (Ermelo, Nunspeet, Harderwijk, Putten)
Afgerond 100%
Afronding Midden Veluwe
In aanleg 95%
Voorbereiding Epe
Gereed 100%

2021

Midden-Veluwe aanleg Deel I
Afgerond
Noord-Veluwe Aanleg Deel I
Afgerond
Beheer en onderhoud
Afgerond

2020

Ruiter- en mennetwerk Ede
Afgerond
Inventarisatie Ruiter- en Mennetwerk Noord-Veluwe
Inventarisatie afgerond
Inventarisatie Ruiter- en Mennetwerk Midden Veluwe
Inventarisatie afgerond ​

Vragen?

Zijn er algemene vragen over het Ruiter-en Mennetwerk Veluwe of de stijl die wij hanteren? Neem dan gerust contact met ons op! Zijn er vragen over de werkzaamheden en de planning? Neem dan contact op met onze Projectmanager Marcel Westdijk via marcel@routesopdeveluwe.nl.

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies