Wandelnetwerk Veluwe

Provinciaal hybride keuzepuntensysteem

Wandelen is sinds de uitbraak van het corona-virus steeds populairder geworden. Zo zien ook wij dagelijks steeds meer mensen genieten van de Veluwse natuur. Op dit moment beschikt de Veluwe nog niet over een dekkend wandelroutenetwerk, zoals dat bij het fietsnetwerk al wel het geval is. Dit is iets waar wij als Routebureau Veluwe ontzettend hard aan werken. In verschillende gemeenten zijn er inmiddels ‘pilot’ netwerken uitgerold en daarnaast zijn we bezig met de inventarisatie én plaatsing van nieuwe (sub)netwerken. Hierbij verzorgen wij niet alleen de onderhoudswerkzaamheden in het veld, ook zorgen wij ervoor dat onze routedata altijd actueel is. Met deze routedata kunnen de online routeplanners en cartografen altijd beschikken over de juiste data.

Stijl en kwaliteitseisen van het Wandelnetwerk Veluwe

Het Routebureau Veluwe is er om de eenheid en kwaliteit van het Veluwse wandelnetwerk te waarborgen. Eén van de belangrijkste taken in 2020 was de bepaling van een Gelders wandelsysteem en de ontwikkeling van een duurzaam routenetwerk. Op dit moment zijn er door ons twee pilotnetwerken uitgerold op de Veluwe, dit zijn nog knooppuntensystemen. Uiteindelijk wordt het één Gelders routenetwerk die bestaat uit themaroutes en keuzepunten. Hierbij wordt de regio-identiteit van de Veluwe gewaarborgd en is er ook weer een efficientieslag gemaakt bij het gebruik van de materialen en het beheer en onderhoud. Zo hanteren wij zoveel mogelijk dezelfde manier van plaatsen en wordt dit doorgevoerd in al onze routenetwerken. Ook zijn wij inmiddels overgestapt naar 100% duurzaam BioPanel voor onze bebording. 

Cijfers in 2020:

0
Aantal kilometer routenetwerk
0
Aantal markeringen
0
Kilometer in ontwikkeling
0
Actieve sensoren die data verzamelen​

Werkzaamheden en planning

In dit overzicht plaatsen wij onze werkzaamheden die voor de komende periode gepland staan. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een tracéwijziging, onderhoudswerkzaamheden, het saneren of plaatsen van nieuwe thematische routes of de ontwikkeling én inrichting van nieuwe ontvangstlocaties. In 2021 staan de volgende werkzaamheden gepland: 

2020

Route 'Ommetje Barneveld'
Afgerond
Pilotnetwerk Zuidoost Veluwezoom
Afgerond
Pilotnetwerk Hoenderloo
Afgerond

2021

Wandelnetwerk Rondje Barneveld
Afgerond
Wandelnetwerk Barneveld Dorpen
In ontwikkeling
Routenetwerk Apeldoorn Zuid-West
Inventarisatie afgerond
Routenetwerk Ermelo - Putten - Harderwijk
Inventarisatie afgerond
Routenetwerk Veluwezoom
Invetarisatie afgerond
Routenetwerk Apeldoorn (Buitengebied)
Inventarisatie in zomer afgerond
Reguliere onderhoudsronde
Afgerond 0%

Vragen?

Zijn er algemene vragen over het Wandelnetwerk Veluwe of de stijl die wij hanteren? Neem dan gerust contact met ons op! Zijn er vragen over de werkzaamheden en de planning? Neem dan contact op met onze Projectmanager Marcel Westdijk via marcel@routesopdeveluwe.nl

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2021 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies