Wandelnetwerk Veluwe

Provinciaal hybride keuzepuntensysteem

Wandelen is sinds de uitbraak van het corona-virus steeds populairder geworden. Zo zien ook wij dagelijks steeds meer mensen genieten van de Veluwse natuur. Op dit moment beschikt de Veluwe nog niet over een dekkend wandelroutenetwerk, zoals dat bij het fietsnetwerk al wel het geval is. Dit is iets waar wij als Routebureau Veluwe ontzettend hard aan werken. In verschillende gemeenten zijn er inmiddels ‘pilot’ netwerken uitgerold en daarnaast zijn we bezig met de inventarisatie én plaatsing van nieuwe (sub)netwerken. Hierbij verzorgen wij niet alleen de onderhoudswerkzaamheden in het veld, ook zorgen wij ervoor dat onze routedata altijd actueel is. Met deze routedata kunnen de online routeplanners en cartografen altijd beschikken over de juiste data.

Stijl en kwaliteitseisen van het Wandelnetwerk Veluwe

Het Routebureau Veluwe is er om de eenheid en kwaliteit van het Veluwse wandelnetwerk te waarborgen. Eén van de belangrijkste taken bij de start van het Routebureau Veluwe was de bepaling van een Gelders wandelsysteem en de ontwikkeling van een duurzaam routenetwerk. Op dit moment zijn er door ons twee pilotnetwerken uitgerold op de Veluwe, dit zijn nog knooppuntensystemen. Uiteindelijk wordt het één Gelders routenetwerk die bestaat uit themaroutes en keuzepunten. Hierbij wordt de regio-identiteit van de Veluwe gewaarborgd en is er ook weer een efficientieslag gemaakt bij het gebruik van de materialen en het beheer en onderhoud. Zo hanteren wij zoveel mogelijk dezelfde manier van plaatsen en wordt dit doorgevoerd in al onze routenetwerken. Ook zijn wij inmiddels overgestapt naar 100% duurzaam BioPanel voor onze bebording. 

Cijfers:

0
Aantal kilometer routenetwerk
0
Aantal markeringen
0
Kilometer in ontwikkeling
0
Actieve sensoren die data verzamelen​

Werkzaamheden en planning

In dit overzicht plaatsen wij onze werkzaamheden die voor de komende periode gepland staan. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld een tracéwijziging, onderhoudswerkzaamheden, het saneren of plaatsen van nieuwe thematische routes of de ontwikkeling én inrichting van nieuwe ontvangstlocaties. Bezoek de wandelrouteplanner om de paden van het wandelroutenetwerk te zien die te volgen zijn aan de hand van het knoop- of keuzepuntensysteem.

In 2023 staan de volgende werkzaamheden gepland: 

2023

Apeldoorn stedelijk gebied
Voorbereiding 10%
Epe-Heerde-Hattem-Oldebroek
Voorbereiding 30%
Ede
Voorbereiding 30%
Nijkerk
Voorbereiding 25%
Elburg
Voorbereiding 30%
Scherpenzeel
Voorbereiding 75%

2022

Apeldoorn Zuid-West
In aanleg 90%
Ermelo - Putten - Harderwijk
In aanleg 90%
Veluwezoomgemeenten
In aanleg 30%
Buitengebied Apeldoorn & Barneveld
Voorbereiding 75%
Nunspeet
Voorbereiding 25%
Epe - Heerde - Hattem
Voorbereiding 25%

2021

Wandelnetwerk Barneveld Dorpen
In ontwikkeling
Routenetwerk Apeldoorn Zuid-West
Inventarisatie afgerond
Routenetwerk Ermelo - Putten - Harderwijk
Inventarisatie afgerond
Inventarisatie Veluwezoom gemeenten
Invetarisatie afgerond
Inventarisatie Apeldoorn (Buitengebied)
Inventarisatie in zomer afgerond
Reguliere onderhoudsronde
Afgerond 100%

2020

Wandelnetwerk 'Rondje Barneveld'
Afgerond
Pilotnetwerk NP Veluwezoom
Afgerond
Pilotnetwerk Hoenderloo
Afgerond

Vragen?

Zijn er algemene vragen over het Wandelnetwerk Veluwe of de stijl die wij hanteren? Neem dan gerust contact met ons op! Zijn er vragen over de werkzaamheden en de planning? Neem dan contact op met onze Projectmanager Marcel Westdijk via marcel@routesopdeveluwe.nl

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies