Routenetwerken Veluwe

Samen de Veluwe op 1

Met de Veluwse gemeenten als opdrachtgever werken wij aan een Veluwebreed routenetwerk. In 2017 zijn wij gestart met de vernieuwing van het fietsnetwerk op de Veluwe. Afgelopen jaar zijn de eerste ‘pilot’ wandelnetwerken gerealiseerd in Hoenderloo en op de Veluwezoom. Een mooie basis die uitgerold kan worden over de gehele regio en niet enkel voor wandelaars en fietsers. Zo krijgen ook ruiters- en menners krijgen op de Veluwe een eigen knooppuntennetwerk.

De beste beleving mét behoud van de natuur

Bij al onze netwerken staat de beleving voor de gebruiker in combinatie met het behoud van onze natuur voorop. Dit behoud realiseren wij niet alleen door rekening te houden met de ontwerpen van onze routenetwerken aan de hand van de Veluwse Recreatiezonering, ook bij de materiaalkeuze van de bebording (BioPanel) en palen kiezen wij voor duurzaamheid.

Naar één netwerkidentiteit

In de huidige situatie zijn er ontelbaar veel varianten panelen en bebording te vinden op de Veluwe. Dit is niet vreemd, omdat het eerder nooit centraal is opgepakt. Wij ontwikkelen een ‘Middelenhandboek’ waarin de routenetwerken in één stijl worden gebracht. Hierbij wordt vanzelfsprekend nog altijd onderscheid gemaakt in de type activiteit, maar is de werking en stijl van de netwerken herkenbaar. Deze stijl komt uiteindelijk terug in onze routeproducten, online omgeving, cartografie, informatiepanelen en bebording. In het onderstaande figuur staan de stijlen per netwerk zoals deze op dit moment zijn gevormd.

Workspace Fietsnetwerk Veluwe Een knooppuntensysteem inclusief thematische routes. Fietsnetwerk Veluwe Veluwebreed knooppuntennetwerk Op de Veluwe hebben we een Veluwebreed fietsroutenetwerk. De systematiek van dit netwerk is gelijk aan het Landelijke knooppuntensysteem. Het Routebureau beheert het netwerk in 21 Veluwse gemeenten. Ook zorgen wij voor de informatie voor de gebruiker, denk hierbij aan: kaarten, informatiepanelen, stijl van de bebording. NAAR INVULFORMULIER Workspace Wandelnetwerk Veluwe Een hybride systeem met knooppunten en thematische routes. Wandelnetwerk Veluwe In ontwikkeling: Veluwebreed wandelnetwerk Wij werken op dit moment aan de ontwikkeling van een Veluwebreed wandelnetwerk. Dit wandelnetwerk is een hybride systeem, waarbij de gebruiker routes kan volgen met behulp van gekleurde markeringen en aan de hand van keuzepunten. Beide zijn geïntegreerd in de bebording. Op dit moment hebben we de pilotnetwerken in Hoenderloo en de Zuid-Oost Veluwezoom gereed. Verwachting is dat we dit jaar en het komende jaar verder gaan in: Veluwezoom, Apeldoorn en Barneveld. NAAR INVULFORMULIER Workspace Ruiter- en mennetwerk Veluwe Een knooppuntensysteem. Ruiter- en mennetwerk In ontwikkeling: Veluwebreed ruiter- en mennetwerk Op dit hebben we de inventarisatie van een groot deel van de Veluwe gedaan. Dit betekent dat we in 2020 kunnen starten met de fysieke aanleg van het Ruiter- en mennetwerk Veluwe. Hierbij starten we naar verwachting met: Ede, Renkum, Wageningen en de regio Midden Veluwe (Apeldoorn en Barneveld). Ook het Ruiter- en mennetwerk zal bestaan uit een knooppuntensysteem. NAAR INVULFORMULIER Workspace Mountainbikenetwerk Veluwe Een routesysteem met themaroutes en verbindingsroutes. Mountainbikenetwerk Van Veluwestandaard tot verbinding Er zijn op dit moment meerdere mountainbikeroutes te vinden op de Veluwe. Wij werken aan een vaste 'Veluwe standaard' waaraan de mountainbikeroutes aan de Veluwe (zullen) voldoen. Daarbij willen we de routes met elkaar verbinden zodat er uiteindelijk een Veluwebreed netwerk gerealiseerd is. NAAR INVULFORMULIER

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies