Nieuwe welkomborden in de gemeente Ermelo

De gemeente Ermelo als eerste Veluwse gemeente compleet voorzien van nieuwe welkomborden!

De gemeente Ermelo is de eerste Veluwse gemeente die al haar komborden of welkomborden vervangen heeft door nieuwe, Veluwse exemplaren. Dat werd op woensdag 9 maart gevierd toen wethouder Leo van der Velden en Veluwe op 1-programmamanager Dianne Nijland een van de borden officieel onthulden. Een mooie start van wat hopelijk een uitrol krijgt over de hele Veluwe, zodat er een kwaliteitsslag gemaakt kan worden met een eenduidige uitstraling en de verrommeling aan borden langzaam verdwijnt.

Een supermooie mijlpaal, nu alle oude welkomborden in Ermelo vervangen zijn door de nieuwe borden met een eenduidige Veluwse uitstraling. Inmiddels zijn ook onder andere gemeenten Renkum, Apeldoorn en Nunspeet druk bezig om de oude borden te kunnen vervangen door nieuwe.

Veluwse kwaliteit

In 2018 heeft de VeluweAlliantie een gezamenlijke aanpak voor recreatieve bebording vastgesteld. Vervolgens werd opdracht verstrekt voor het ontwikkelen van de vormgeving. Voor de uiteindelijke totstandkoming hebben vele partijen met elkaar samengewerkt – geheel in de stijl van de netwerksamenwerking Veluwe op 1. Zo werd de uiteindelijke vormgeving afgestemd met die van bijvoorbeeld de bebording van paardrijd-, wandel- en mountainbikeroutes en met de andere Veluwse stijlelementen die bureau Urban Inclusive ontwikkelde en de bestaande Visit Veluwe-stijl.

 

Dianne en Leo van der Velden bij nieuw kombord liggend
Wethouder Leo van der Velden en Programmamanager Dianne Nijland bij het nieuwe bord

Routebureau Veluwe

De plaatsing van de borden gebeurt door het Routebureau Veluwe. Steeds meer krijgt de Veluwe een eenduidige uitstraling en dat brengt rust en straalt kwaliteit uit. Het routebureau verzorgt het hele traject: van bestelling tot – desgewenst – het beheer en onderhoud en het verwijderen en afvoeren van de oude borden. De welkomborden zijn de eerste borden die volledig zijn uitgewerkt. Dit jaar hoopt Veluwe op 1, in samenspraak met alle stakeholders, te komen tot de definitieve uitwerking van andere borden en stijlelementen.

Eenheid

De Veluwe is een uniek gebied met prachtige en waardevolle natuur, fraaie dorpen, gezellige steden en leuke attracties. Een gebied waar mensen graag en veel verblijven, maar dat straalt het gebied (nog) niet overal uit. Daarom is er een Veluwestijl voor recreatieve bebording in ontwikkeling; een zogenaamde ‘familie’ van verschillende soorten borden voor allerlei soorten gebruikers. De toepassing ervan is geen verplichting, maar een uitnodiging aan partijen om zich aan te sluiten en mee te doen. Het vervangen van alle komborden in Ermelo is een mooie mijlpaal. Hopelijk zullen er nog vele volgen!

Verder in het nieuws:

Routekaarten Veluwe Routekaarten Veluwe 6 april 2023 MTBvisie Veluwe MTBvisie Veluwe 8 februari 2023 Gemeente Nunspeet voorzien van nieuwe, Veluwse welkomstborden Gemeente Nunspeet voorzien van nieuwe, Veluwse welkomstborden 24 november 2022 Recreatiezoneringsplan vastgesteld Recreatiezoneringsplan vastgesteld 19 mei 2022 Ermelo als eerste Veluwse gemeente voorzien van Veluwse welkomborden! Ermelo als eerste Veluwse gemeente voorzien van Veluwse welkomborden! 10 maart 2022 Wandelen op de Veluwezoom Wandelen op de Veluwezoom 14 februari 2022 Veluwe krijgt een uitgebreid routenetwerk! Veluwe krijgt een uitgebreid routenetwerk! 7 december 2021 Grote betrokkenheid vormt Recreatiezoneringsplan Grote betrokkenheid vormt Recreatiezoneringsplan 13 oktober 2021 Grenzeloos wandelen en fietsen in Gelderland dankzij eenduidige systematiek Grenzeloos wandelen en fietsen in Gelderland dankzij eenduidige systematiek 10 september 2021 Wandelroute ‘Rondje Barneveld’ officieel geopend Wandelroute ‘Rondje Barneveld’ officieel geopend 21 juni 2021 Nieuwe bewegwijzering voor ruiters in Ermelo en Nunspeet​ Nieuwe bewegwijzering voor ruiters in Ermelo en Nunspeet​ 12 mei 2021 Support de nieuwe Gravel Code! Support de nieuwe Gravel Code! 12 mei 2021 Eerste hybride keuzepuntpaal in Barneveld Eerste hybride keuzepuntpaal in Barneveld 22 april 2021 Gelanceerd! Het Fietsrouteboekje Veluwe 2021 Gelanceerd! Het Fietsrouteboekje Veluwe 2021 1 april 2021 Start aanleg Ruiter- en mennetwerk Midden Veluwe Start aanleg Ruiter- en mennetwerk Midden Veluwe 19 april 2021

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies