Wandelen op de Veluwezoom

Aanleg Wandelnetwerk Veluwe op de Veluwezoom van start!

Op 11 februari is de aanleg van het wandelnetwerk op de Veluwezoom gestart bij Kasteel Doorwerth. De zes wethouders van de deelnemende gemeenten, Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Brummen, waren hierbij aanwezig. Ook gemeente Rheden is aangesloten bij de samenwerking, wethouder Haverkamp was helaas verhinderd. Samen met het Routebureau Veluwe sloegen de wethouders de eerste paal van het routenetwerk. Het hele netwerk is naar verwachting eind 2022 gereed.

Duidelijke bewegwijzering

In het gebied Veluwezoom is gestart met de aanleg van de routepalen in de gemeente Renkum. Wethouder Leonie Rolink zegt namens de aanwezige wethouders: “We werken intensief samen met de andere gemeenten in de Veluwezoom, niet alleen op het gebied van het wandelnetwerk. In deze tijd van corona zien we dat mensen enthousiast zijn gaan wandelen. Door de aanleg van het routenetwerk bieden we de wandelaars interessante, goed onderhouden en duidelijk bewegwijzerde routes aan. Zo kunnen onze inwoners en bezoekers routes lopen via de vastgelegde keuzepunten. Dit levert mooie wandelingen op en het zorgt voor natuurbehoud in de meer kwetsbare natuur.”

DVOR2181
Op de foto van links naar rechts; Ine van Burgsteden (wethouder Brummen), Jan van Dellen (wethouder Arnhem), Leonie Rolink (wethouder Renkum) Anton Logemann (wethouder Rozendaal) en Maud Hulshof (wethouder Wageningen). Foto door: Daan van Oort.

Routes knopen

Door de aanleg van het routenetwerk kan de wandelaar keuzepunten uit bestaande routes met elkaar verknopen. Hij of zij kan op deze manier zelf kiezen om een vaste route te lopen, of zelf een route samen te stellen. Een groot voordeel van het routenetwerk is dat er een einde komt aan de wirwar van routepaaltjes. “We ervaren dat wandelaars erg tevreden zijn dat alle routeplaatjes op één paal worden weergegeven, dit vinden zij erg overzichtelijk”, aldus Han van den Heuvel van het Routebureau Veluwe.

Wandelnetwerk Veluwe

Het Routebureau Veluwe is bezig met de uitrol van diverse nieuwe routenetwerken op het gebied van wandel-, mountainbike- en ruiter-& menroutes. Dit doet het Routebureau in opdracht van de Veluwealliantie. Het gebied Veluwezoom omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rheden, Rozendaal en Brummen

DVOR2292-verkleind
Han van den Heuvel (Routebureau Veluwe) tijdens de opening. Foto door: Daan van Oort

Verder in het nieuws:

Routekaarten Veluwe Routekaarten Veluwe 6 april 2023 MTBvisie Veluwe MTBvisie Veluwe 8 februari 2023 Gemeente Nunspeet voorzien van nieuwe, Veluwse welkomstborden Gemeente Nunspeet voorzien van nieuwe, Veluwse welkomstborden 24 november 2022 Recreatiezoneringsplan vastgesteld Recreatiezoneringsplan vastgesteld 19 mei 2022 Ermelo als eerste Veluwse gemeente voorzien van Veluwse welkomborden! Ermelo als eerste Veluwse gemeente voorzien van Veluwse welkomborden! 10 maart 2022 Wandelen op de Veluwezoom Wandelen op de Veluwezoom 14 februari 2022 Veluwe krijgt een uitgebreid routenetwerk! Veluwe krijgt een uitgebreid routenetwerk! 7 december 2021 Grote betrokkenheid vormt Recreatiezoneringsplan Grote betrokkenheid vormt Recreatiezoneringsplan 13 oktober 2021 Grenzeloos wandelen en fietsen in Gelderland dankzij eenduidige systematiek Grenzeloos wandelen en fietsen in Gelderland dankzij eenduidige systematiek 10 september 2021 Wandelroute ‘Rondje Barneveld’ officieel geopend Wandelroute ‘Rondje Barneveld’ officieel geopend 21 juni 2021 Nieuwe bewegwijzering voor ruiters in Ermelo en Nunspeet​ Nieuwe bewegwijzering voor ruiters in Ermelo en Nunspeet​ 12 mei 2021 Support de nieuwe Gravel Code! Support de nieuwe Gravel Code! 12 mei 2021 Eerste hybride keuzepuntpaal in Barneveld Eerste hybride keuzepuntpaal in Barneveld 22 april 2021 Gelanceerd! Het Fietsrouteboekje Veluwe 2021 Gelanceerd! Het Fietsrouteboekje Veluwe 2021 1 april 2021 Start aanleg Ruiter- en mennetwerk Midden Veluwe Start aanleg Ruiter- en mennetwerk Midden Veluwe 19 april 2021
Oops...
Slider with alias themeplicity footer not found.