Gemeente Nunspeet voorzien van nieuwe, Veluwse welkomstborden

Gemeente Nunspeet heeft als derde Veluwse gemeente oude welkomstborden vervangen voor een nieuwe variant in de Veluwse
huisstijl. Woensdag 16 november werd het nieuwe welkomstbord bij Vierhouten officieel onthuld door wethouder Mark van Bunte tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Gemeente Nunspeet neemt hiermee samen met de gemeente Ermelo en Renkum het voortouw in de uitrol van een eenduidige uitstraling van de bebording op de Veluwe. Een mooie mijlpaal, nu alle oude welkomstborden in Nunspeet vervangen zijn voor de nieuwe variant in de eenduidige Veluwse uitstraling.

Veluwse stijl

In 2018 heeft de VeluweAlliantie een gezamenlijke aanpak voor recreatieve bebording vastgesteld die kwaliteit, duurzaamheid en eenheid moet uitstralen. Het ontwerp van de borden is tot stand gekomen door samenwerking tussen verschillende partijen en sluit aan op bebording van de Veluwse routenetwerken en andere Veluwse stijlelementen. De nieuwe welkomstborden moeten zo een einde maken aan de verscheidenheid van bebording die op de Veluwe is ontstaan.

 

Het nieuwe welkomstbord bij Vierhouten

Eenduidige uitstraling

De nieuwe Veluwestijl voor recreatieve bebording is een zogenaamde ‘familie’ van verschillende soorten borden voor allerlei soorten gebruikers. De toepassing ervan is geen verplichting, maar een uitnodiging om zich aan te sluiten bij een eenduidige uitstraling van bebording op de Veluwe.

Routebureau Veluwe

De borden worden geplaatst door het Routebureau Veluwe. Deze verzorgt het volledige traject: van bestelling tot – desgewenst – het beheer en onderhoud en het verwijderen en afvoeren van de oude borden. De verwijderde borden worden in het ‘foute bordenmuseum’ in de werkplaats van het Routebureau Veluwe geplaatst.

Wil je met jouw gemeente ook bijdragen aan een eenduidige en herkenbare stijl op de Veluwe? Stuur voor meer informatie of een offerte een mail naar info@routesopdeveluwe.nl en we helpen je graag verder!

Verder in het nieuws:

Routekaarten Veluwe Routekaarten Veluwe 6 april 2023 MTBvisie Veluwe MTBvisie Veluwe 8 februari 2023 Gemeente Nunspeet voorzien van nieuwe, Veluwse welkomstborden Gemeente Nunspeet voorzien van nieuwe, Veluwse welkomstborden 24 november 2022 Recreatiezoneringsplan vastgesteld Recreatiezoneringsplan vastgesteld 19 mei 2022 Ermelo als eerste Veluwse gemeente voorzien van Veluwse welkomborden! Ermelo als eerste Veluwse gemeente voorzien van Veluwse welkomborden! 10 maart 2022 Wandelen op de Veluwezoom Wandelen op de Veluwezoom 14 februari 2022 Veluwe krijgt een uitgebreid routenetwerk! Veluwe krijgt een uitgebreid routenetwerk! 7 december 2021 Grote betrokkenheid vormt Recreatiezoneringsplan Grote betrokkenheid vormt Recreatiezoneringsplan 13 oktober 2021 Grenzeloos wandelen en fietsen in Gelderland dankzij eenduidige systematiek Grenzeloos wandelen en fietsen in Gelderland dankzij eenduidige systematiek 10 september 2021 Wandelroute ‘Rondje Barneveld’ officieel geopend Wandelroute ‘Rondje Barneveld’ officieel geopend 21 juni 2021 Nieuwe bewegwijzering voor ruiters in Ermelo en Nunspeet​ Nieuwe bewegwijzering voor ruiters in Ermelo en Nunspeet​ 12 mei 2021 Support de nieuwe Gravel Code! Support de nieuwe Gravel Code! 12 mei 2021 Eerste hybride keuzepuntpaal in Barneveld Eerste hybride keuzepuntpaal in Barneveld 22 april 2021 Gelanceerd! Het Fietsrouteboekje Veluwe 2021 Gelanceerd! Het Fietsrouteboekje Veluwe 2021 1 april 2021 Start aanleg Ruiter- en mennetwerk Midden Veluwe Start aanleg Ruiter- en mennetwerk Midden Veluwe 19 april 2021

GA NAAR ONZE NETWERKEN Routeoverzicht Wandelnetwerk Fietsnetwerk Ruiter- en Mennetwerk Mountainbikenetwerk CONTACT Veel gestelde vragen routesopdeveluwe.nl 085-0131811 info@routesopdeveluwe.nl Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws over de routenetwerken op de Veluwe! Wij zijn een project van: Copyright © 2022 | Routebureau Veluwe | Privacy & Cookies